Dickenbergh, luxe wordt betaalbaar

Het atelier van Dickenbergh in het Duitse Neckardal (Baden-Württemberg) heeft een duidelijk motto: luxe bereikbaar maken. Reeds 72 jaar staat het atelier garant voor een goede nachtrust. Een selectie van de beste tijken van Duitse makelij en prachtige soorten dons ligt aan de basis van de collectie. Vakmanschap en oog voor detail zorgen voor de finishing touch.

Dekbed maken

Atelier Dickenbergh

Historie

Kort na de Tweede Wereldoorlog moest het verwoeste Duitsland weer van de grond worden opgebouwd. Omdat alle industrie nagenoeg verdwenen was, waren de kleine handwerkateliers de eerste bedrijven die weer opkwamen. Zo ook het atelier van Dickenbergh.

Nr 1 in Europa

Traditioneel vervaardigd in eigen atelier en verkrijgbaar in Duitsland, Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze collectie wordt met veel liefde gemaakt, en dat voelt u. Dickenbergh staat niet alleen garant voor kwaliteit, maar ook voor een vriendelijk geprijsde collectie.

Collectie

Wij voeren de vijf basismodellen van Dickenbergh: de Westfalen, de Niedersachsen, de Mecklenburg, de Holstein en de Emsland. U kunt met een goed gevoel voor Dickenbergh kiezen want slaapcomfort is reeds drie generaties diep verankerd in de genen van de familie Stumpf.

Dickenbergh Westfalen

De Westfalen heeft een 90% ganzendons en een Nm 100 tijk. Dit dekbed is al 35 jaar een bestseller in de collectie!

Dickenbergh Niedersachsen

Met een 90% ganzendons en een tijk van Nm 135 is dit dekbed het voorbeeld voor een typisch Duits dekbed. Luxe, maar zonder opsmuk.

Dickenbergh Mecklenburg

De Mecklenburg heeft een 100% ganzendons als vulling. Gevat in een mooie tijk (Nm 150). Dit dekbed is het meest populaire dekbed in de Dickenbergh collectie.

Dickenbergh Holstein

Een heerlijke Pommerse dons in een prachtige Duitse edelbatist. Dit neigt toch wel ernstig naar verwennerij ...

Dickenbergh Emsland

De Emsland met haar vulkracht en deze tijk: nu nog een mooie overtrek en u weet weer wat slapen betekent!

Naar de Dickenbergh collectie.


Dickenbergh Manufaktur

De Dickenbergh Manufaktur serie bevat 3 volledig handgemaakte modellen. Zo worden cassette-dekbedden al 100 jaar gemaakt in Duitsland.

Dickenbergh Manufaktur 730

Prachtig, volledig met de hand vervaardigd dekbed. Hoogwaardige 100% dons gevat in een heerlijk soepele tijk (Nm 200).

Dickenbergh Manufaktur 800

Even mooi en verfijnd als de Manufaktur 730. Oh nee, nog iets beter zelfs ... Heerlijke dons en een Sanders Nm 250 tijk. De hoge isolatiecapaciteit van het dons maakt een uiterst laag vulgewicht mogelijk. Buitengewoon licht, buitengewone luxe.

Dickenbergh Eiderdons

Het vlaggenschip van de Dickenbergh collectie. Gevuld met de prachtigste IJslandse eiderdons. Werkelijk het beste wat er verkrijgbaar is op het gebied van slaapcomfort.

Naar de Dickenbergh Manufaktur collectie.