Klein en fijn: Atelier Falkenreck

Vlakbij het mooie Teutoburger Wald ligt het atelier van Dieter Falkenreck. Sinds de jaren 70 worden de dekbedden hier 100% ambachtelijk vervaardigd. Van het snijden en naaien van de tijk tot het handmatig vullen en afstikken van de cassettes: alles gebeurt hier door mensenhanden en met de grootst mogelijke liefde. 

Neem een kijkje in het atelier van de familie Falkenreck

Historie

De eerste baan van Dieter Falkenreck: vertegenwoordiger van een gerenommeerde leverancier van tijken. Het viel Dieter op dat vakhandelaren in afnemende mate zelf dekbedden vervaardigden. De productie van donzen dekbedden werd steeds meer overgenomen door de tijkleveranciers. Zij ontwikkelden zich langzaam maar zeker tot volwaardige donsfabrikanten. Dat kon Dieter natuurlijk ook en hij startte samen met zijn vrouw 'Atelier Falkenreck'. Dieter in de auto om clientèle op te bouwen en Frau Falkenreck in het atelier om de productie te begeleiden.

Naar de 21e eeuw

Inmiddels is Betten Falkenreck een maatje groter, maar het principe is nog steeds gelijk! Dieter en dochter Iris verzorgen de verkoop en de marketing, Frau Falkenreck zwaait nog altijd de scepter over het atelier. Een gouden combinatie!

Team Falkenreck

Het team van Falkenreck

Collectie

Wij verkopen drie modellen van Falkenreck.

Falkenreck Silver Edition

Standaard voor Falkenreck, heerlijke luxe voor gewone stervelingen!

Falkenreck Gold Edition

Een zachte tijk gevuld met een prachtige dons (220 mm/30gr). Als u ziet hoe het afgewerkt wordt, dan begrijpt u waarom Atelier Falkenreck met een hoofdletter "A" geschreven wordt.

Falkenreck Queen Diamond

Een heerlijke Feinbatist Nm 200, en deze vullen met eiderdons uit Groenland. Dit is het summum van slaapcomfort.

 

Naar de Falkenreck collectie.