Kauffmann 1st Class

De Kauffmann 1st Class dekbedden hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in kleine oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse Weidegans en IJslandse Eiderdons. Uiteraard zijn deze donssoorten voorzien van een fijn geweven tijk, Nm 250.

Wilt u een Kauffmann 1st Class dekbed uitkiezen op basis van warmteklasse, prijs, maat of andere criteria? Bezoek dan de vergelijkingspagina voor Kauffmann 1st Class.

100 dagen retour
 • Kauffmann Österreichische Weidegans

  Kauffmann Österreichische Weidegans

  Vulling:
  100% witte Oostenrijkse ganzendons
  Vulkracht:
  200 (mm/30gr)
  Tijk:
  Premium donsbatist met siernaad, 100% katoen, Nm 250
  Vanaf 599,00

 • Kauffmann Königin der Nacht

  Kauffmann Königin der Nacht

  Vulling:
  100% IJslandse eiderdons
  Vulkracht:
  N.v.t.
  Tijk:
  Zilverkleurige Premium donsbatist, 100% katoen, Nm 250
  Vanaf 1990,00

Over de collectie

De Kauffmann 1st Class dekbedden hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in kleine oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse Weidegans en IJslandse Eiderdons.

Kauffmann Österreichische Weidegans

Wat dit dekbed zo bijzonder maakt is dat het dons afkomstig is van de Oostenrijkse Weidegans. De Weidegans wordt kleinschalig gehouden waardoor de donsproductie bescheiden blijft. Jaarlijks worden slechts enkele honderden dekbedden met deze exclusieve dons gevuld. Goede dons hoort natuurlijk in een goede tijk en met een Nm-waarde van 250 behoort de tijk van dit dekbed tot de absolute top van onze collectie.

Alpenweide

Kauffmann Königin der Nacht

Het meest luxueuze dekbed uit de Kauffmann collectie. Gevuld met 100% IJslandse eiderdons. Het maken van een eiderdonzen dekbed is een arbeidsintensief proces. Van het rapen van het dons tot het stikken van de tijk: alles wordt met de hand gedaan. De isolatiecapaciteit van eiderdons is onovertroffen en het heeft een langere levensduur dan welke donssoort dan ook. Uiteraard wordt het beste dons gevat in de beste tijk. Een zilverkleurige mako batist met een Nm waarde van 250.

Kauffmann-eiderdons Eiderdons

Slapen onder eiderdons

Slapen onder eiderdons is voor veel mensen een grote wens. In onderstaand filmpje ziet u waarom eiderdons zo speciaal is.

Promofilm van Kauffmann over eiderdons. (ondertitels alleen in Engels en Duits)

Kies in 4 stappen het juiste donzen dekbed

Waar moet u op letten bij het het maken van de keuze?

Lastig kiezen? Hier kunt u alle donzen dekbedden vergelijken.