Thuiswinkel waarborg logo

Persoonlijk advies? 071 569 01 03

Klantenservice koptelefoon

Dekbed en warmteklasse, hoe te bepalen

Alle dekbedden op Donzendekbed.nl worden ingedeeld aan de hand van het Nederlandse warmteklasse systeem.

Wilt u weten welke warmteklasse voor u onder welke omstandigheid geschikt is? Vul dan uw lichaamsgewicht en de slaapkamertemperatuur in en u ziet welke warmteklasse wij adviseren.

4-Seizoenen afgebeeld door bomen

Warmteklasse 1: het Winterdekbed
Een warm dekbed voor de koude slaapkamer of voor kouwelijke personen. Het winterdekbed is standaard cassettegestikt, met steggen tussen de 2 en 10 centimeter zodat de isolatie van het dekbed optimaal is. Tweepersoons winterdekbedden worden door onze klanten als erg warm ervaren. Twee lichamen geven immers meer warmte af dan een. Daardoor wordt ook het dekbed warmer.

Warmteklasse 2: het All Year dekbed
Een gemiddeld warm dekbed dat voor veel mensen een goede keuze is als dekbed voor het hele jaar. Het kan direct gestikt zijn (Otto Keller, Kauffmann) of cassette-gestikt zoals de andere dekbedden in deze warmteklasse.

Warmteklasse 3: het All Year Light dekbed
Een iets lichter, direct gestikt dekbed voor het hele jaar. Geschikt voor de verwarmde slaapkamer of voor mensen die het niet snel te koud hebben.

Warmteklasse 4: het Zomerdekbed
Een direct gestikt, zeer licht dekbed dat geschikt is voor warme slaapkamers.

Variabel: het 4-Seizoenen dekbed
Het 4-Seizoenen dekbed bestaat uit een zomerdeel en een All Year deel. Als u deze delen samenvoegt, heeft u een dekbed dat u in de winter goed warm houdt.

Buitencategorie: het WinterPlus dekbed
Voor wie echt het warmste dekbed wenst, is het WinterPlus dekbed zeer geschikt. Deze categorie bestaat uit de warmste dekbedden. We bevelen deze dekbedden zelden aan want in een modern huis is dit dekbed veel te warm, tenzij u een bijzonder hoge warmtebehoefte heeft.

Ook binnen de warmteklassen bestaan lichte verschillen. Kijkt u voor de kleinste verschillen binnen de warmteklassen op warmteklasse-verschillen.