Uw aankoop retourneren

Als u niet 100% tevreden bent over uw dekbed dan kunt u 100 dagen vanaf het moment van ontvangst van de aankoop afzien. Tijdens deze periode kunt u beoordelen of het dekbed voor u de juiste keuze is. Voor hoofdkussens en overtrekken geldt een bedenktijd van 14 dagen.

Als u niet tevreden bent met uw aankoop kunt u hieronder de retour procedure volgen. U ontvangt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, het gehele aankoopbedrag terug. Voor het retourneren vanuit Nederland en België dragen wij de kosten indien u gebruik maakt van onderstaande retourprocedure via PostNL.

Wij vragen u vriendelijk de producten terug te sturen in een dichte doos (niet alleen de verpakking van het product zelf). Het door u geretourneerde artikel moet indien redelijkerwijs mogelijk in de originele, onbeschadigde verpakking zitten, compleet zijn, niet gewassen, en onbeschadigd zijn.
Op-maat-gemaakte (naar specificaties van de klant gemaakte) producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Review over het retourneren van een donzen dekbed

Procedure bij retourneren

1. U laat ons weten dat u de aankoop wilt retourneren. Dat kan op de volgende manieren:

2. U ontvangt een retourlabel per e-mail. Na ontvangst plakt u deze op de doos.

3. Geef uw retour af bij een PostNL Pakketpunt bij u in de buurt!
Voor alle PostNL afleverpunten kijkt u op de website van PostNL.

 

PostNL logo

Retouradres

Donzendekbed.nl / Elegant Woningtextiel
Langegracht 59
2312 NW LeidenReview over het retourneren van een donzen dekbed

Officiële tekst met betrekking tot retour zenden

“U heeft het recht om binnen een termijn van 100 dagen (bij dekbedden) of 14 dagen (bij hoofdkussens en overtrekken) zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14/100 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Retourneren vanuit Nederland of België is gratis via PostNL. Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor u.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.”

Retourformulier in PDF formaat
Retourformulier in Word formaat

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een ander betaalmiddel heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zo’n terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Het retourneren van producten is zonder extra kosten, wanneer u bovenstaande retourprocedure volgt. Indien u op eigen initiatief iets wenst te retourneren, kunt u op eigen kosten het product terugsturen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.