Welke afmeting dekbed wenst u?

Het bepalen van de geschikte maat voor uw donzen dekbed hangt -mede- af van de afmetingen van uw matras. Geef alstublieft hieronder de maat van uw matras aan en geef uw voorkeur aan voor een eenpersoons- of tweepersoonsdekbed, indien van toepassing. Als u overweegt om een andere maat te kiezen dan wat in de tabel wordt aangegeven, kunt u altijd contact met ons opnemen voor verdere ondersteuning.

Standaard maten

In Nederland zijn de standaardlengtematen voor dekbedden 200 cm en 220 cm. We raden een dekbedlengte van 200 cm aan voor personen tot 1,80 meter lang, en een dekbedlengte van 220 cm voor personen die langer zijn dan 1,80 meter. Als we naar de afmetingen van het matras kijken, kunt u ook 220 cm overwegen als uw matras 2 meter of 2,20 meter lang is. De standaard breedtematen zijn 140 cm voor een eenpersoonsdekbed en 200 cm of 240 cm voor een tweepersoonsdekbed.

“Lits-jumeaux” verwijst oorspronkelijk naar een set van twee eenpersoonsbedden die naast elkaar werden geplaatst. Het maakte het mogelijk om samen te slapen terwijl er nog steeds aparte matrassen waren. De betekenis van “lits-jumeaux” is echter veranderd. Tegenwoordig staat het voornamelijk voor de populaire maat van een donzen dekbed van 240×220 in Nederland.

Een slapende vrouw in bed

Kiezen voor een 1-persoons- of voor een 2-persoonsdekbed?

Hoewel samen onder één dekbed slapen gezellig kan zijn, hangt de beslissing om onder een enkel dekbed samen te slapen of te kiezen voor individuele dekbedden af van persoonlijke voorkeur (zowel die van u als uw partner). Er zijn echter ook technische aspecten om rekening mee te houden. Het belangrijkste aspect is de isolatiebehoefte, maar ook uw slaaphouding kan een rol spelen.

Isolatiebehoefte

Als er twee personen onder één dekbed liggen, ontstaat er een bepaalde temperatuur onder het gehele dekbed. Stel dat uw partner het snel warm heeft en u het snel koud heeft, dan zal het voor u snel te koud zijn en/of voor uw partner te warm.

Als u beiden dezelfde isolatiewaarde nodig heeft, is een dubbel dekbed natuurlijk geen probleem. En een bijkomend voordeel: uw bed is al lekker warm als uw partner eerder is gaan slapen.

Bij twee aparte eenpersoonsdekbedden is de gedeelde warmte niet van toepassing. U kunt zelf bepalen welke warmteklasse u nodig heeft om een aangename temperatuur onder het dekbed te bereiken. Als de isolatiebehoefte niet gelijk is, is slapen onder aparte dekbedden een goede keuze.

Zijslapers

Als u en uw partner beide zijslapers zijn, is de keuze voor aparte eenpersoonsdekbedden waarschijnlijk de juiste. Door een enkel dekbed te gebruiken, blijft uw rug warm wanneer u zich omdraait tijdens het slapen.

Als u toch kiest voor een tweepersoonsdekbed, neem dan een extra breed dekbed.

Het maken van de juiste keuze

Het kiezen van het juiste dekbed kan lastig zijn. Samen onder een tweepersoonsdekbed is intiemer, maar twee aparte eenpersoonsdekbedden zijn praktischer als er een aanzienlijk verschil is in warmtevoorkeur. Aangezien u samen in één bed ligt, moet u samen de juiste keuze maken!

Enkel of dubbel dekbed

Op maat gemaakte donzen dekbedden

Naast de standaardmaten kunt u ook kiezen voor een op maat gemaakt donzen dekbed. U kunt zelf de afmetingen en het vulgewicht van uw dekbed kiezen. Wilt u dekbed in de maat 290×240, geen enkel probleem!

Zomer, All Year of Winter?

De meeste mensen maken inderdaad hun keuze op basis van de standaard warmteklassen die we aanbieden. Het is echter belangrijk om te weten dat we ook de mogelijkheid hebben om de warmte van uw dekbed aan te passen. Of u nu een nog lichter zomerdekbed wilt of een zwaarder winterdekbed, bijna alles is mogelijk. We begrijpen dat iedereen verschillende behoeften heeft als het gaat om warmte en comfort tijdens het slapen. Daarom bieden we de flexibiliteit om uw dekbed volledig aan uw wensen aan te passen. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke behoeften te bespreken, en we zullen ons best doen om het perfecte dekbed voor u te creëren. Het is echter belangrijk op te merken dat op maat gemaakte dekbedden uitgesloten zijn van retournering.

Bij welke merken is dit mogelijk?

We raden u aan om te kijken naar de volgende merken voor het laten maken van een dekbed naar uw wensen: Dickenbergh (inclusief Dickenbergh Manufaktur), Hans Kruchen en Falkenreck. Deze merken hebben zich bereid verklaard om op maat gemaakte dekbedden te leveren.

Zijn er extra kosten verbonden aan maatwerk?

Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan maatwerk voor uw dekbed. U betaalt alleen voor de materialen die nodig zijn, evenals de kosten van de vervaardiging ervan. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het aanpassen van de afmetingen van het dekbed aan uw wensen.

De levertijd voor een op maat gemaakt dekbed kan afwijken van de standaard levertijd. We zullen u altijd informeren over de verwachte levertijd en de kosten voor uw dekbed.

In 4 stappen naar een donzen dekbed

Nuttige informatie voordat u een donzen dekbed aanschaft:

  1. Maat: Kiest u voor een 1- of voor een 2-persoonsdekbed?
  2. Warmteklasse: In welk seizoen gaat u het dekbed gebruiken?
  3. Vulkracht: Welke kwaliteit dons kiest u?
  4. Tijk: Welke kwaliteit tijk kiest u?