Kauffmann 1st Class

De Kauffmann 1st Class dekbedden hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in beperkte oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse weidegans en IJslandse eiderdons. Deze donssoorten zijn uiteraard voorzien van een fijn geweven tijk, Nm 250. Lees hier meer over de Kauffmann 1st Class collectie.

Op de vergelijkpagina voor Kauffmann 1st Class kunt u onder meer selecteren op warmteklasse, prijs en formaat.

Over de collectie

De Kauffmann 1st Class dekbedden hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn gevuld met een unieke donssoort die in beperkte oplage verkrijgbaar is: dons van de Oostenrijkse weidegans en IJslandse eiderdons.

Kauffmann Österreichische Weidegans

Wat dit dekbed zo bijzonder maakt, is dat het dons afkomstig is van de Oostenrijkse weidegans. De weidegans wordt kleinschalig gehouden, waardoor de donsproductie bescheiden blijft. Jaarlijks worden slechts enkele honderden dekbedden met deze exclusieve dons gevuld. Goede dons hoort natuurlijk in een goede tijk, en met een Nm-waarde van 250 behoort de tijk van dit dekbed tot de absolute top van onze collectie.

Een Alpenweide in Oostenrijk

Kauffmann Eiderdaunen Exclusive (eiderdons)

Het meest luxueuze dekbed uit de Kauffmann-collectie. Gevuld met 100% IJslandse eiderdons. Het maken van een eiderdonzen dekbed is een arbeidsintensief proces. Van het rapen van het dons tot het stikken van de tijk: alles wordt met de hand gedaan. De isolatiecapaciteit van eiderdons is onovertroffen en het heeft een langere levensduur dan welke donssoort dan ook. Uiteraard wordt het beste dons gevat in de beste tijk: een zilverkleurige mako-batist met een Nm-waarde van 250.

Eiderdons in een hand

Eiderdons

Slapen onder eiderdons

Slapen onder eiderdons is voor veel mensen een grote wens. In onderstaand filmpje ziet u waarom eiderdons zo speciaal is.

Promofilm van Kauffmann over eiderdons (ondertitels alleen in Engels en Duits).