Graser Collectie

De faam van Graser Bettwäsche is gebaseerd op traditioneel vakmanschap en een gedegen kennis van textiel. Handgemaakt is altijd het kenmerk geweest bij Graser en dat is het vandaag de dag nog steeds. Graser, dat is haute couture beddengoed.

Lees hier meer over Graser.

Op de vergelijkingspagina voor Graser kunt u onder meer filteren op prijs en grootte.

Graser voldoet aan al uw wensen

Graser Bettwäsche begon in de jaren 1930 als een traditionele linnenweverij. In die tijd produceerde het atelier voornamelijk handgeborduurd wit linnen en damast dat gebruikt werd voor de broekrokken van jonge bruiden in de regio. Tegen het einde van de jaren zestig was de broekrok uit de mode geraakt en besloot Graser het aanbod uit te breiden door Zwitsers satijn aan het assortiment toe te voegen en beddengoed te gaan vervaardigen. Tot vandaag de dag wordt deze zijdeachtige satijn – 300 thread count – gebruikt om het fijnste bedlinnen te maken dat er is.

Maar uiteraard is de collectie veel breder geworden. Houdt u van luxueuze eenvoud, dan zijn de Perkall TC300 beddengoed voor u de juiste keuze. Perkal is een gladde stof, maar zij voelt stevig aan. Het heeft een 1-op-1 weefconstructie en wordt geweven met iets grovere garens. Het drapeert niet zo soepel als satijn, maar leidt eerder een eigen leven, een beetje eigenwijs eigenlijk. Beweeg je Perkal een beetje dan hoor je het geritsel van een baljurk. De Graser Perkal is puristisch en traditioneel, ja misschien zelfs wel streng te noemen. Zeer hoogwaardig materiaal en natuurlijk perfect afgewerkt.

Graser satijn is vederlicht en zijdezacht. Satijngeweven katoen combineert het beste van beide werelden: het comfort en de ademendheid van katoen met de elegantie en glans van een satijnbinding. Het is een populaire keuze voor degenen die een vleugje luxe in het beddengoed wensen. De langstapelige katoenvezels garanderen een bijzonder hoge duurzaamheid en een aangenaam gevoel op de huid. Met deze stof is de faam van Graser ontstaan, en het is sinds jaar en dag het best verkopende product in de collectie van het atelier.

Graser beddengoed wordt iets ruimer gemaakt om een eventuele krimp na het wassen op te vangen. De overtrekken worden standaard voorzien van een ritsje aan de onderzijde maar kunnen ook met witte knoopjes geleverd worden (wij hebben de voorkeur voor een rits: eenvoudiger in het gebruik, eenvoudiger bij het strijken en minder kwetsbaar). Hiermee sluit u de overtrek af zodat het dekbed niet uit de overtrek kan glijden. Staat uw maat er niet tussen? Of wilt u graag een kleurtje? Graser kan aan (bijna) alle wensen voldoen; vraag ons naar de mogelijkheden!