Dommelin

Het Nederlandse Dommelin kenmerkt zich door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige stoffen en een tijdloos karakter. En juist daarom past de Plain & Simple Collectie zo goed in ons aanbod. Wij zijn gek op uni kleuren en een gekleurd biesje is voor ons de maximale frivoliteit. We bieden u graag deze collectie aan in perkal, satijn en linnen.

Kwaliteit uit Nederland

In 1975 startte Rinus Veenma met een geheel eigen kijk op kwalitatief bed- en badtextiel een bedrijf op onder de naam ‘Dommelin’. Dankzij zijn grote liefde voor textiel en de daaruit voortkomende hoge kwaliteit vonden vele stoffen hun weg naar speciaalzaken en hun tevreden klanten. En zo gaat het anno nu nog steeds.

In onze collectie hebben wij perkal varianten, satijn varianten en linnen.

Perkal overtrekken voelen koel en comfortabel, zijn erg sterk en blijven zeer lang mooi. De Perkal weving is de oudste weving die er is. Het is in een zogenaamde 1-1 binding geweven. Als u voor 1970 geboren bent: zo voelde het laken aan waaronder u sliep toen we nog onder wollen dekens sliepen. We hebben ook de luxe Exclusief Perkal variant in ons assortiment. Deze heeft een fijner garen, waardoor de overtrek wat soepeler valt.

De satijngeweven overtrekken voelen zacht aan en hebben een elegante en luxueuze uitstraling. Satijn voelt warm aan de huid, is soepel en erg licht. De 4-1 binding geeft de satijnen overtrek haar glanzende uiterlijk. We hebben ook de luxe Satijn variant in ons assortiment. Deze heeft een fijner garen, waardoor de overtrek nóg soepeler valt.

De linnen overtrekken zijn ideaal voor de zomer. Niets is zo verkoelend voor de huid als linnen. Linnen is duurzaam (alles van de vlasplant wordt gebruikt), oersterk (wel 3 maal sterker dan katoen) en het heeft de fijne eigenschap dat het steeds soepeler wordt naarmate je het langer gebruikt.

Heeft u een voorkeur voor een afwijkende kleur of maat? Neem dan gerust contact met ons op.