Atelier Falkenreck Collectie

Aan de rand van het idyllische Teutoburger Woud, in het stadje Rietberg om precies te zijn, maakt de familie Falkenreck al meer dan 40 jaar dekbedden. Natuurlijke materialen, kwaliteit, innovatie en vertrouwen zijn de kernwaarden van dit familiebedrijf. De dekbedden van Falkenreck worden volledig met de hand vervaardigd. Van het op maat knippen van de tijk tot het vullen van de cassettes. Bij Falkenreck worden alle cassettes hermetisch gesloten en worden de dekbedden altijd iets ruimer bemeten dan u heeft besteld. Zo blijven de cassettes altijd intact en vult het dekbed de overtrek extra goed op. Lees hier meer over Atelier Falkenreck.

Op de vergelijkpagina voor Falkenreck kunt u onder meer selecteren op warmteklasse, prijs en formaat.

Klein en fijn: Atelier Falkenreck

Vlakbij het mooie Teutoburger Wald ligt het atelier van Dieter Falkenreck. Sinds de jaren 70 worden de dekbedden hier 100% ambachtelijk vervaardigd. Van het snijden en naaien van de tijk tot het handmatig vullen en afstikken van de cassettes: alles gebeurt hier door mensenhanden en met de grootst mogelijke liefde.

Historie

De eerste baan van Dieter Falkenreck: vertegenwoordiger van een gerenommeerde leverancier van tijken. Het viel Dieter op dat vakhandelaren in afnemende mate zelf dekbedden vervaardigden. De productie van donzen dekbedden werd steeds meer overgenomen door de tijkleveranciers. Zij ontwikkelden zich langzaam maar zeker tot volwaardige donsfabrikanten. Dat kon Dieter natuurlijk ook en hij startte samen met zijn vrouw ‘Atelier Falkenreck’. Dieter in de auto om clientèle op te bouwen en Frau Falkenreck in het atelier om de productie te begeleiden.

Naar de 21e eeuw

Inmiddels is Betten Falkenreck een maatje groter, maar het principe is nog steeds gelijk! Dieter en dochter Iris verzorgen de verkoop en de marketing, Frau Falkenreck zwaait nog altijd de scepter over het atelier. Een gouden combinatie!

De mensen van het naai-atelier van Falkenreck

Frau Falkenreck & team

Over de collectie

Wij voeren vier modellen van Falkenreck. Deze modellen worden stuk voor stuk met de hand genaaid. Wist u dat iedere kassette op 1/10 gram nauwkeurig gevuld wordt. De lichtste zomerdekbedden hebben maar 1,1 gram per kassette, daarom moet er wel zo nauwkeurig gewerkt worden.

Falkenreck Silver Edition

Standaard voor Falkenreck, heerlijke luxe voor gewone stervelingen. Een Nm 135 Donsbatist gevuld met witte ganzendons uit Tsjechië.

Falkenreck Gold Edition

Een zachte tijk (Zwitserse Feinbatist) gevuld met een prachtige dons (vulkracht van 220 mm/30gr). Als u ziet hoe het afgewerkt wordt, dan begrijpt u waarom Atelier Falkenreck met een hoofdletter “A” geschreven wordt.

Falkenreck Queen Diamond

Een heerlijke Feinbatist Nm 200, en deze vullen met eiderdons uit Groenland. Dit is het summum van slaapcomfort. U zult denken, zo’n duur dekbed, waarom maakt dat niet gebruik van de Zwitserse Feinbatist. Welnu, dat komt omdat deze Feinbatist door zijn fijnheid te zeer doorschijnend is. Dat past niet zo goed bij het donkere eiderdons.