Kauffmann banner met het logo en een vrouw met een donzen dekbed

Kauffmann Collectie

Van 1896 tot 2017 stond in het Oostenrijkse Hörbranz (Bodensee) het donsatelier van Kauffmann. In 2017 (in dat jaar fuseerde Kauffmann met Sanders, de bekendste tijkfabrikant van Duitsland) is het atelier verplaatst naar Bad Bentheim. De modernste technieken en traditioneel vakmanschap staan hier garant voor heerlijke dekbedden en hoofdkussens, en dus een fijne nachtrust! Lees hier meer over Kauffmann.

Kauffmann, luxe sinds 1896

In Bad Bentheim vinden we het atelier van Kauffmann. Sinds 1896 staat het atelier garant voor luxe slaapcomfort. Dat voelt u aan de tijk, dat merkt u aan de lichtheid van de dekbedden (ook de hogere warmteklassen) en dat ziet u aan de manier waarop de dekbedden afgewerkt zijn. Liefde en zorg voor het product tot in de kleinste details, dat is waar Kauffmann voor staat!

Het atelier van Kauffmann

Atelier Kauffmann

Historie

Tot 2007 was Bettfedernfabrik Kauffmann een familiebedrijf in de Oostenrijkse regio Bregenz. In 2007 werd de onderneming overgenomen door Dr. Erhard F. Grossnigg, om vervolgens een opmars te maken in het luxesegment. Sinds 2017 is het atelier gevestigd in het Duitse Bad Bentheim.

Japan, Rusland, Korea, China

Tegenwoordig is Kauffmann nog maar voor 30% afhankelijk van de Europese markt. Opkomende economieën als Japan, Korea, China en Rusland zijn in toenemende mate verantwoordelijk voor de groeiende omzet.

Over de collectie

Wij verkopen vijf modellen van Kauffmann: de Elegance 700, de Bavaria, de Premium 750 en de Prinzessin 800. Allemaal prachtig afgewerkt, want nadruk op detail is het handelsmerk van Kauffmann!

Kauffmann Elegance 700

100% witte ganzendons, gevat in een Mako batist tijk. Al jaren een bestseller, en terecht.

Kauffmann Bavaria

In Beieren houden ze niet van overdrijven. Wel van mooie producten. Wij zijn erg gecharmeerd van dit dekbed, en flink verliefd op de mooie tijk.

Kauffmann Premium 750

Een vulkracht van 185 (mm/30gr) in een Mako batist van Nm 200. Kauffmann noemt deze serie ”Premium”, maar wij vinden het SuperdeLuxe.

Kauffmann Prinzessin 800

De Prinzessin met haar luxe tijk en pure witte ganzendons staat garant voor een nieuwe slaapdimensie. Vederlicht comfort, voor buitengewoon slaapplezier.