Het donzen 4-seizoenen dekbed

Een donzen 4-seizoenen dekbed is ideaal voor gebruik het hele jaar door. In de warme periode gebruikt u het zomerdeel, en in het voor- en najaar het voor- en najaarsdeel. Aan elkaar bevestigd zorgen deze delen ervoor dat u de winter comfortabel doorkomt.

Van bloedheet tot ijskoud: dit is het temperatuurspectrum gedurende de verschillende jaargetijden. Om ‘s morgens uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen, is een aangenaam slaapklimaat nodig, zonder dat het te warm of te koud is. Een 4-seizoenen dekbed biedt gegarandeerd comfort, ongeacht het seizoen.

De 4-seizoenen dekbedden van Hans Kruchen en Dickenbergh worden met knopen aan elkaar bevestigd, terwijl de dekbedden van Otto Keller met drukknopen worden vastgemaakt.

Resultaten 1–12 van 121

Voor wie is dit donzen dekbed geschikt?

Er zijn veel slaapkamers waarvan de temperatuur aan schommelingen onderhevig is. Neem als voorbeeld een slaapkamer die op het zuiden staat en slecht geïsoleerd is. Deze zal in de zomer zeer warm zijn, en in de winter juist bijzonder koud. Een 4-seizoenen dekbed biedt u de mogelijkheid om altijd goed op temperatuur te zijn.

Met de aanschaf van een 4-seizoenen dekbed beschikt u eigenlijk over drie dekbedden. U slaapt het hele jaar onder de juiste omstandigheden, of u nu in de zomer het lichte dekbed, in de tussenperioden het wat warmere dekbed of in de winter beide dekbedden aan elkaar gebruikt om de kou het hoofd te bieden.

Een eventueel bijkomend voordeel van een 4-seizoenen dekbed is de mogelijkheid om 1 dekbed aan te schaffen dat voor twee mensen ‘gelijktijdig’ geschikt is. Als u het wat eerder warm heeft dan uw partner, gebruikt u het zomerdeel. Het voor- en najaarsdeel kan dan door uw partner gebruikt worden.

Resumé

  • Geschikt voor slaapkamers met grote temperatuurschommelingen
  • Als 3-in-1-oplossing voor het hele jaar
  • Als creatieve oplossing voor twee mensen die een verschillende isolatiecapaciteit wensen

Waaraan herkent u een goed 4-seizoenen dekbed?

Koppelsysteem

De twee delen van een 4-seizoenen dekbed worden aan elkaar gekoppeld middels knopen of drukknopen. Deze koppelsystemen dienen van hoogwaardige kwaliteit te zijn, zodat de vorm en de functie zo lang mogelijk standhouden. Test het systeem (in de winkel of als u het dekbed toegezonden krijgt) op functionaliteit en zo mogelijk op duurzaamheid. Ritsen worden voor hoogwaardige donzen dekbedden nauwelijks gebruikt. Het fijne aan een donzen dekbed is het geringe gewicht. Dit zou worden tenietgedaan door een zwaardere rits. Onze 4-seizoenen dekbedden zijn dan ook allemaal voorzien van knoopjes of drukknopen.

Donskwaliteit

De Europese donsstandaard EN 12934 bepaalt in welke kwaliteitsklasse de dons hoort waarmee uw dekbed gevuld is. Dons uit Kwaliteitsklasse I is de enige dons die als ‘nieuw’ gekenmerkt wordt. Let hierop bij de aanschaf van uw dekbed. Alle dekbedden van Donzendekbed.nl zijn uiteraard gevuld met dons uit de Kwaliteitsklasse I.

Warmteklasse

De dekbedden op Donzendekbed.nl worden ingedeeld aan de hand van het in Nederland veel gebruikte DIS warmteklasse-systeem. Een handig systeem om snel het juiste donzen dekbed te kunnen vinden. Het 4-seizoenen dekbed is samengesteld uit een licht zomerdekbed (warmteklasse 4) en een gemiddeld warm All Year dekbed (warmteklasse 2). Samengekoppeld creëert u een heerlijk warm winterdekbed (warmteklasse 1). Een overzicht van de warmteklassen:

Warmteklasse 1: het Winterdekbed.

Een warm dekbed, voor de koude slaapkamer of voor kouwelijke personen.

Warmteklasse 2: het All Year dekbed.

Een gemiddeld warm dekbed dat voor de meeste mensen een goede keuze is als dekbed voor het hele jaar.

Warmteklasse 3: het All Year Light dekbed.

Een iets lichter dekbed voor het hele jaar. Geschikt voor de verwarmde slaapkamer of voor mensen die het niet snel te koud hebben.

Warmteklasse 4: het Zomerdekbed.

Een zeer licht dekbed dat geschikt is voor warme slaapkamers.

Luchtigheid

De luchtigheid van een donzen dekbed ervaart u als u het vergelijkt met bijvoorbeeld een dekbed dat met synthetische vezels gevuld is. Een dergelijk dekbed kan namelijk prima warm houden, maar de opname van transpiratievocht is zeer gering. Het resultaat: transpireren en een klamme huid. Een hoogwaardig donzen dekbed minimaliseert transpiratie en heeft een goede vochtopname, zo slaapt u warm en droog. Eén nachtje onder een goed donzen dekbed zal u direct overtuigen!

Ook geschikt als u allergisch bent

De ervaring leert dat een tijkkwaliteit van Nm 70 voldoende is om huisstofmijt tegen te houden. Het Nomite keurmerk schrijft dan ook voor dat een tijk minimaal van deze kwaliteit moet zijn om in aanmerking te komen voor het keurmerk. De dekbedden uit onze collectie hebben een Nm-waarde van minimaal 100 tot maximaal Nm 270. Hoewel ze allemaal voor het Nomite-label in aanmerking komen, dragen slechts enkele ateliers het keurmerk. De reden hiervoor is dat een atelier moet betalen om het Nomite-label te mogen voeren. Niet ieder atelier ziet het nut hiervan in.