Donzen zomerdekbed

Kies voor een heerlijk licht en luchtig zomerdekbed. Deze dekbedden hebben een uitstekende vochtregulatie dankzij de katoenen tijk en de vulling van 90% of 100% ganzendons. Het zomerdekbed is geschikt voor de warmste periode van het jaar.

Weet u niet zeker welke warmteklasse voor u geschikt is? Raadpleeg dan onze warmteklasse pagina voor een overzicht en advies!

Resultaten 1–12 van 210

Voor wie is het zomerdekbed geschikt?

Een licht donzen dekbed houdt maar een klein deel van uw lichaamswarmte vast. Een kwalitatief hoogwaardig zomerdekbed zorgt er dan ook voor dat u het in de zomer niet te warm heeft, maar toch de warmte en bescherming ervaart waar een mens behoefte aan heeft in de nacht. Het zomerdekbed is derhalve geschikt voor een ieder die behoefte heeft aan een rustgevende slaapomgeving en de voordelen van een licht en koel dekbed waardeert.

Een donzen dekbed is luchtig, maar misschien nog wel belangrijker: het neemt transpiratievocht snel op en geeft dat ook weer snel af. U zult warm en droog slapen.

Als u het wat eerder koud heeft, zal een All Year Light dekbed voor u wellicht een betere keuze zijn.

Resumé

 • Het donzen zomerdekbed houdt warm, maar niet te zeer
 • Biedt de natuurlijke bescherming die wij ons wensen in de nacht
 • Zorgt voor een warme en droge slaapomgeving
 • Is geschikt voor mensen met een lage warmtebehoefte

Wat kenmerkt een goed donzen zomerdekbed?

 • Het formaat van de cassettes

  Donzen dekbedden worden in cassettes gestikt, vierkante vlakken waarin het dons gevat wordt. Het formaat van de cassettes is een indicatie voor de warmteklasse van een dekbed. Hoe groter de cassettes, des te warmer het dekbed.

  Bij een zomerdekbed zijn de cassettes juist klein. Een zomerdekbed zal normaal gesproken bij de afmeting 140×200 in 80 of 150 cassettes gestikt zijn (8×10 of 10×15).

 • Ventilatie

  Bij donzen dekbedden spreken we over ventilatie of luchtdoorlatendheid. Het zomerdekbed wordt direct gestikt in veel cassettes waardoor er veel ventilatie plaatsvindt op de stiknaden. Hoe meer stiknaad het dekbed heeft, des te beter het dekbed ventileert.

 • Donskwaliteit

  De Europese donsstandaard EN 12934 bepaalt in welke kwaliteitsklasse de dons hoort waarmee uw dekbed gevuld is. Dons uit Kwaliteitsklasse I is de enige dons die als ‘nieuw’ gekenmerkt wordt. Let hierop bij de aanschaf van uw dekbed. Alle dekbedden van Donzendekbed.nl zijn uiteraard gevuld met dons uit de Kwaliteitsklasse I.

 • Warmteklasse

  De dekbedden op Donzendekbed.nl worden ingedeeld aan de hand van het in Nederland veel gebruikte DIS warmteklasse-systeem. Een handig systeem om snel het juiste dekbed te kunnen vinden. Het zomerdekbed is dus een dekbed in de Warmteklasse 4. In Duitsland lopen de warmteklassen overigens precies andersom. Een zomerdekbed uit onze Warmteklasse 4 wordt daar dus ingedeeld in de Wärmeklasse 1. Een overzicht van alle warmteklassen:

  • Warmteklasse 4: het Zomerdekbed.

   Een zeer licht dekbed dat geschikt is voor warme slaapkamers.

  • Warmteklasse 3: het All Year Light dekbed.

   Een iets lichter dekbed voor het hele jaar. Geschikt voor de verwarmde slaapkamer of voor mensen die het niet snel te koud hebben.

  • Warmteklasse 2: het All Year dekbed.

   Een gemiddeld warm dekbed dat voor de meeste mensen een goede keuze is als dekbed voor het hele jaar.

  • Warmteklasse 1: het Winterdekbed.

   Een warm dekbed, voor de koude slaapkamer of voor kouwelijke personen.

  • Warmteklasse 1+: het WinterPlus dekbed.

   Een zeer warm dekbed, voor de koudste slaapkamer of voor bijzonder kouwelijke personen. Het WinterPlus dekbed is een ‘buiten-categorie’ dekbed dat in Nederland niet vaak verkocht wordt. Met name in regionen met koude winters zoals Zuid-Duitsland en Oostenrijk wordt dit dekbed nog wel regelmatig verkocht.

  • Variabel: het 4-Seizoenen dekbed.

   Een alles-in-één oplossing voor de slaapkamer met flinke temperatuurschommelingen gedurende het jaar. Bestaande uit een zomerdekbed (warmteklasse 4) en een All Year dekbed (warmteklasse 2). Samengekoppeld goed voor een winterdekbed (Warmteklasse 1).

 • Vochtopname

  Zowel katoen (de tijk) als dons beschikken over de eigenschap dat vocht snel opgenomen wordt en snel afgegeven wordt. De capaciteit van een donzen dekbed om vocht op te nemen ervaart u als u het vergelijkt met bijvoorbeeld een dekbed dat met synthetische vezels gevuld is. Een dergelijk dekbed kan namelijk prima warm houden, maar de opname van transpiratievocht is een stuk lager. Het resultaat: meer transpiratie en een klamme huid. Het juiste zomerdekbed minimaliseert transpiratie en heeft een goede vochtopname, zo slaapt u op de juiste temperatuur en heerlijk droog. Eén nachtje onder een goed donzen dekbed zal u direct overtuigen!

 • Ook geschikt als u allergisch bent

  De ervaring leert dat een tijkkwaliteit van Nm 70 voldoende is om huisstofmijt tegen te houden. Het Nomite keurmerk schrijft dan ook voor dat een tijk minimaal van deze kwaliteit moet zijn om in aanmerking te komen voor het keurmerklabel. De dekbedden uit onze collectie hebben een Nm-waarde van minimaal 100 tot maximaal Nm 270. Hoewel ze allemaal voor het Nomite-label in aanmerking komen, dragen slechts enkele ateliers het keurmerk. De reden hiervoor is dat een atelier moet betalen om het Nomite label te mogen voeren. Niet ieder atelier ziet het nut hiervan in.